De werking van een bouwdroger bij verschillende materialen

Bouwdroger DF800

Een bouwdroger blijft in combinatie met een ventilator standaard een 4-tal weken staan in de woning. Op dat moment is het meeste vocht uit de woning verwijderd. Maar er zijn ook een aantal materialen die een langere droogtijd nodig hebben.

Parket

Hout is een product dat heel gemakkelijk vocht opneemt. Om ervoor te zorgen dat de afwerking op een correcte wijze kan gebeuren, moet bijna al het vocht weg zijn. Parketteurs komen voor de start van de werken een karbuurmeeting uitvoeren. Ze ontleden de chape en beslissen vervolgens of de bouwdroger nog langer moet blijven staan. 

Er zijn verschillende soorten hout die gebruikt worden als parket. De ene soort is al gevoeliger dan de andere. Informeer je hierover goed bij je leverancier.

Gietvloeren

Soms kiezen mensen voor gietvloeren in een woning. Om ervoor te zorgen dat het product goed hecht aan de chape moet deze voldoende droog zijn en egaal geplaatst zijn. Wie deze manier van afwerken in overweging neemt, moet rekening houden met een extra droogtijd naast de standaard 4 weken.

Verven

Zijn de muren in jouw woning bezet? Zorg dan dat het grootste deel van het vocht eruit is gehaald door middel van een bouwdroger. Vaak start je met een primer. Indien de muur niet voldoende droog is, zal het vocht door de bepleistering komen en belletjes maken op het oppervlak.

Soorten Chape

De chape die het langste nodig heeft om te drogen is een zand-cement chape.  Pas na 7 dagen is het aangeraden om een bouwdroger te zetten. Zo heeft de chape voldoende de tijd gehad om natuurlijk te drogen en te verharden.

Er bestaat ook een anhydrietchape. Hierbij mag je al na 3 dagen een bouwdroger plaatsen.

Zoals je kunt zien, verschillende materialen vragen om verschillende droogtijden. Bespreek alvast hier jouw toestellen!

Laat een reactie achter