Bij het opstarten van een bouwdroger komen wij steeds de vochtigheidsgraad meten van de woning. De toestellen worden door onze mensen in dienst gesteld en doen vanaf dan het gevraagde werk. Daardoor hoef jij er eigenlijk niet meer naar te kijken, tenzij er nog geen afvoeren in de woning zouden zijn. Indien dat het geval is, moet je de opvangbak tijdig ledigen. Wat mag je zeker niet doen na de indienststelling?
1. Ramen of deuren open zetten
Door de werking van de bouwdroger kan de temperatuur oplopen in de ruimte. Ga op dat moment zeker niet de ramen of deuren openzetten.
Ook wanneer de temperaturen buiten oplopen is het niet de bedoeling de ramen of deuren te openen.
Door de ramen te openen, loop je het risico dat de vochtigheid terug naar binnen sluipt. Dit willen we natuurlijk ten koste vermijden.
2. Het uittrekken van de toestellen
Doordat de toestellen het nodige lawaai met zich meebrengen, kan dit zorgen voor ergernis tijdens het werken op de werf. Een veel voorkomende reactie is vervolgens het uittrekken van beide toestellen. Doe dit in geen geval. Het heeft een negatief effect op de droogtijd.
Op de ventilator staan 3 verschillende standen. Bij het plaatsen van de toestellen wordt deze standaard op 3 gezet. Is het te luid om te werken? Zet de ventilator dan op 2. Voor je naar huis gaat kan je de ventilator opnieuw op 3 plaatsen.
Hebben je buren last van de bouwdroger? Laat hem dan op stand 2 staan.
3. Te veel passage
Van zodra de bouwdroger en de ventilator zijn geïnstalleerd, is het de bedoeling deze twee toestellen hun werk te laten doen. Vermijd daarom al te veel passage.
Hiermee bedoelen we het open gaan van de deuren, het laten open staan van deuren voor het uitladen van materiaal,… Het gevolg hiervan is dat de temperatuur weg gaat en het vocht naar binnen komt.
Mag je dan nog werken in de woning wanneer de bouwdroger staat?
Ja zeker. Dat is geen enkel probleem zolang je de toestellen laat opstaan en het proces zijn werk laat doen.
4. Elektrische toestellen
Vermijd het bijsteken van verschillende andere toestellen bij de bouwdroger. Hierdoor zal de spanning op de compressor afnemen waardoor die harder moet werken. Het koelgas kan dan minder zijn werking doen waardoor je de efficiëntie verliest.
5. Stof maken
Vermijd het maken van stof tijdens het plaatsen van een bouwdroger. Al het stof zit mee in de luchtcirculatie en valt op de lamellen. Het gevolg is een mindere opname van vocht in het toestel.
Voor verdere vragen over de bouwdroger kan je ons altijd hier contacteren.